Til forsiden
Skip Navigation LinksGuldborgsund Gildet > Laug > Arcus Verus

Arcus Verus

Arcus Verus er Sundkøbings buelaug. Arcus Verus' vigtigste opgave er at formidle viden om bueskydning og bueskytters liv til både publikum og andre frivillige på Middelaldercentret.

Vi mødes gerne 3-4 gange om året på feltet i weekender og efterårsferien og yderligere et par gange i løbet af vinterhalvåret. Når vi mødes på centret til en samlingsweekend, bruger vi gerne hele dagen på buebanen. Her bruger vi bl.a. tid på at instruere publikum, fremvise vores udstyr og vise, hvordan man laver pile. Vi laver også mad over bål på buebanen og viser lejrliv. Derudover har vi lavet langbuedemonstrationer i efterårsferien, hvor det udelukkende handler om langbuen i middelalderen. Ofte er en eller flere af medlemmerne med ved den normale våbendemonstration i højsæsonen.

Vi laver vores egne pile både på feltet og ”backstage”. Flere af medlemmerne har deres egne buer, men lauget har også tre buer, som både vi og publikum bruger i samlingsweekender.

Vi har også været uden for centret, og har bl.a. været til middelaldermarked i Næstved, deltaget i et stort slag i Nordfrankrig i anledning af 600-året for Slaget ved Agincourt i 1415 og haft bueskydning på Krenkerup Gods.

Vi optager gerne nye medlemmer, og man behøver ikke at have gået til bueskydning eller have sin egen bue for at være med. Det vigtigste er engagementet, lysten til at lære nyt og til at dele sin viden med andre.

Man skal også være meget velkommen til at henvende sig, hvis man bare er nysgerrig og vil vide mere om middelalderlig langbueskydning, hvordan man fremstiller buestrenge eller hvilke slags træsorter der er gode til at lave buer af.

Arcus Verus er latin og betyder ”De sande/ægte buer”.
Du kan kontakte Susanne Bjørndahl på tlf. 27 41 53 69 for at høre mere eller møde os på feltet.

Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager