Til forsiden
Skip Navigation LinksGuldborgsund Gildet > Frivillig > Frivillig på feltet

Frivillig på feltet

Som medlem i Guldborgsund Gildet (se mere under Medlemskab) kan man blive frivillig på Middelaldercentret. Som frivillig er man med til de daglige aktiviteter i Sundkøbing og agerer middelaldermenneske fra starten af 1400-tallet. Man bor i husene og får stillet råvarer til madlavning til rådighed. I åbningstiden er man med til at trække blide ned, være vandbærer eller væbner, stå på buebanen og lave mad i husene. Desuden formidler man sine gøremål for publikum og fortæller om livet i Sundkøbing. Efter åbningstid er der moderne faciliteter såsom bad, komfur, køleskab og fryser osv. i Det Hvide Hus. Man bestemmer selv, om man vil tilbringe sine aftener i middelalderhusene eller i det moderne hus.

Man kan komme alene eller som familie, men børn under 16 skal have en værge i den periode, de er på Middelaldercentret, hvis de vil være frivillige uden forældre. Se i øvrigt mere under Regler. Tøj og sko kan lånes i Middelaldercentrets dragtkælder mod et depositum. Har man selv tøj eller udstyr, man vil bruge på feltet, skal dette godkendes på forhånd.

For at blive frivillig skal man gennemgå et begynderkursus, hvor man får basal viden om bl.a. middelalderen, at leve og bo i middelalderhusene, påklædning og formidling. Introkurserne afholdes 2-3 gange om året, normalt i marts og april. Børn fra 14 år kan deltage i kurserne i følgeskab med voksne.

Planlagte begynderkurser for 2018 er:

Det er Middelaldercentret, der står for kurserne. Prisen for at deltage er 450 kr. og indbefatter forplejning begge dage. Tilmelding til kurserne skal ske på til Pia Bach på mail pia@middelaldercentret.dk senest 14 dage før kursusstart.

Mere information kan findes på Middelaldercentrets hjemmeside.

Regler
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager