Til forsiden

1409 er igang


Middelaldersæsonen er begyndt

Dørene Middelaldercentret står åben for sæsonen 2019/1409. Det bliver som sædvanlig en fantastisk sæson med masser af planlagte aktiviteter og nyheder.

Vinteren igennem er der blevet arbejdet hårdt på det spændende nye projekt i skoven kaldet Griffenholm, som bliver en separat del af museet. Her kommer der til at være skoletjeneste, hvor børnene skal gå på jagt i en professors laboratorium, hvor han forsker i middelalderlige fabeldyr. Det er indrettet i victoriansk stil (omkring år 1900) og er krydret med steampunk og masser af spændende ting. Skoleforløbene skal lære børnene om bl.a. tro og overtro, kildekritik og logiske slutninger. Daglejren nedlagt som den har eksisteret hidtil, og det tidligere røde hus ved daglejren er blevet flyttet ud i skoven, hvor det indgår i Griffenholm.

Derudover kommer der masser af forskellige middelaldergrupper på besøg, en stor tjekkisk gruppe på over 30 mand har allerede meldt deres ankomst i starten af maj, og der kommer falkonerer, der bliver en uge, hvor kunst er i fokus, der kommer tema og søfart og handel, om medicin og lægevidenskab og i uge 31 bliver der skruet helt op for brag og krudtrøg med et stort kanonevent. Som altid afholdes den traditionsrige sankthans, aftenåbent i efterårsferien, og når sæsonen går på held er der stadig et julemarked at glæde sig til.

Huse kan bookes hos Pia Bach allerede nu. Husk at også éndags frivillig skal melde sig, så det kan planlægges med mad og vagtplaner - Der er ingen grund til at hive ekstra folk ind, hvis der er frivillige nok.

Dato: 01-05-2019
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager