Til forsiden

Kåre stopper


Et farvel til museumsinspektøren

Af personlige årsager har Kåre Johannessen valgt at opsige sin stilling som museumsinspektøren på Middelaldercentret.

Kåre blev oprindeligt ansat i 1994, men blev i 1999 ansat på Trelleborg. I 2004 kom han dog tilbage igen, og han har således været ansat på centret i de seneste ti år. I sin tid på museet har hans opgaver været mange og forskelligeartede, og han har været et af de faste holdepunkter og til stor inspiration for mange frivillige. Han har stået for hundredevis af morgenmøder, speaket bliden, været herold til massevis af spændende ridderturneringer, han har skrevet teaterstykker der er blevet opført på feltet, arrangeret og skrevet historien til A Knight to Remember i flere år, og så har han været med til at arrangere store events som kanon- og ridderfestivaler med de internationale reenactmentegrupper Company of Saynt George, Order of the Crescent og Kynges Ordinance der er blandt de bedste i verden. Han er kendt som en spændende og medrivende formidler, så hans rundvisninger har været efterspurgte, og selv gamle frivillige har lyttet med, når han kom forbi. Guldborgsund Gildet har flere gange haft glæde af foredrag i forskellige sammenhænge, og mange frivillige er blevet uddannet af ham på introkurserne, hvor religion og introduktion til perioden middelalder har været blandt hans ansvarsområder.

I fremtiden vil Kåre stadig være at finde på feltet, men kun som løst tilknyttet, hvor han vil tage blidespeaks, rundvisninger og lignende efter behov. I sit primære virke fremover vil han fokusere på de mange andre ting, som han beskæftiget sig med uden for centret, hvilket bl.a. er foredrag og historiske dokumentarserier. Du kan læse mere om, hvad han kan tilbyde og finde kontaktinformation på hans hjemmeside, hvis du står og mangler et muntert, velinformeret historisk foredrag, oplæg og meget andet.

Hans daglige gang på Middelaldercentret vil blive savnet, men Guldborgsund Gildet ønsker held og lykke i fremtiden og vil takke ham mange gange for hans lange og gode indsats på centret og i særdeleshed i arbejdet med de frivillige. Vi ser frem til fortsat at se ham en gang imellem i den kommende sæson.

Kåre her set i en sjælden situation som væbner.

Dato: 25-01-2015
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager