Til forsiden

Sæsonafslutning


Endnu en sæson går på hæld

Efteråret har for alvor fået fat, og 1404 går på hæld i Sundkøbing. Som altid har der været fuld knald på overalt på feltet hele ugen.

Der er blevet slagtet får i nausten og høns på torvet, og der er blevet lavet mad til den helt store guldmedalje i bryggerset. Blider, kanoner og krigsvogn er blevet affyret utallige gange, ridderne har vist deres værd en sidste gang på turneringsbanen, der har været våbendemonstrationer og pilene er fløjet gennem luften på buebanen. Den nye store teglovn, som er tegnet af John Kronborg, og opført af Mads Okking med lidt hjælp fra frivillige, havde i sæsonens løb besøg af Bonderøven, der gav gode råd om, hvordan man skulle fyre op i sådan én. I efterårsferien blev der tændt op for første gang for at brænde den igennem, men en egentlig tegl- eller kalkbrænding må vente. Købmandens skib Agnete er blevet tømt for ballast og trukket på land for vinteren.

Onsdag var der, som så mange gange før, længe åbent og ekstra mange aktiviteter med bl.a. en særlig uhyggelig omvisning i skoven ved aftentid, ridderturnering i faklernes skær, og aftenen blev afsluttet med ildblider og det efterhånden traditionsrige fyrværkeri. Som i tidligere år var mange lokale dukket op for at fejre afslutningen af endnu en sæson, og lidt over 1.000 gæster lagde vejen forbi denne dag.

Torsdag kom et filmhold forbi for at optage lyde til den kommende film Skammerens Datter. Flere frivillige var med til at levere hammerslag, fodtrin, trillebør-lyde og tilråb til optagelserne efter lukketid. Filmen er ellers blevet optaget i Tjekkiet med tjekkiske statister, men der skulle bruges danske stemmer til baggrundslydene. Efterfølgende har en del af disse været med til to dages optagelser i København.

Fredag aften blev der afholdt afslutningsfest for at sige tak for sæsonen. Omkring 70 frivillige, ansatte og aktiverede hyggede sig til langt ud på natten for at få det sidste af stemningen med.

Året er dog ikke helt slut endnu, og der er således både en workshop-weekend d. 15.-16. november og Guldborgsund Gildets julemarked afholdes d. 29.-30. november. Så snart vi kommer ind i det nye år, er der atter engang workshops, begynderkurser og inden vi får set os om, så er det igen 1. maj.

Guldborgsund Gildet siger tak til både frivillige, ansatte, aktiverede og ikke mindst gæster i den forgangne sæson. Vi ser frem til at se alle igen i år 1405.

Dato: 17-10-2014
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager