Til forsiden

Teknologiparken er åbnet


Årets store nyhed

Årets store nyhed på Middelaldercentret er nu officielt åbnet!

I Den Gyldne Svane blev de indbudte gæster bespist efter alle middelalderkunstens regler med tre retters mad og instruktion i middelalderlig bordskik. Herefter gik turen over til indgangen af teknologiparken ved angrebsbroen.

Her bød Middelaldercentrets formand Anders Høiris velkommen, hvorefter Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder holdt en tale om Middelaldercentret og teknologiparkens vigtighed for kommunen og Lolland-Falster. Til sidst holdt børne- og undervisningsminister Christine Antorini en tale om, hvordan denne slags formidling skal tænkes meget mere ind moderne undervisning i folkeskolerne. Hun sluttede af med at lykønske Middelaldercentret og Guldborgsund Kommune med den flotte park.

Båndet til parken blev hugget over på ægte middelaldermanér med et skarpslebet sværd.

Derefter blev der gået en runde i teknologiparken og de mange opfindsomme maskiner blev taget i nærmere øjesyn og afprøvet. Både lokalavisen og Tv2 Øst var til stede under åbningen og den efterfølgende rundtur i skoven.

I den nye del af Middelaldercentret vil det være muligt at opleve både smarte opfindelser fra middelalderen og teknologiske vildskud - heriblandt elevatorer, flyvemaskiner og evighedsmaskiner.

Se mere på Middelaldercentrets hjemmeside.

Cath Oksen, Anders Høiris, Christine Antorini, John Brædder og Kåre Johannessen i Den Gyldne Svane

Dato: 24-06-2013
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager