Til forsiden
Skip Navigation LinksGuldborgsund Gildet > Galleri > Købmanden

Købmanden 

Købmanden er den rigeste i byen, og meget bekvemt er han også borgmester. Hans hus er det største i byen, og han har også et bryggers, hvor der laves mad og brygges øl.

Foto: Hannah Rasmussen, suder Foto: Hannah Rasmussen, suder Foto: Hannah Rasmussen, Suder Foto: Hannah Rasmussen, suder Bliderne kan ses gennem <i>glas</i>vinduet.
Foto: Hannah Rasmussen, suder
Glas var kostbart i middelalderen, men købmanden er rig, så han har råd til flere blyindfattede glasvinduer.
Foto: Hannah Rasmussen, suder Der gøres klar til at partere en gris. Intet går til spilde fra grisen. Blodet bruges til blodpølse. Tarmene ligger i vand inden de skal bruges til blodpølse. Krydderier er dyre, men det er købmanden som importerer dem, så selvfølgelig har han råd til rigelige mængder. Hvor mange mand skal der til at holde en død, bunden gris fast? Tarmene stoppes med blandingen af bl.a. griseblod, bygkorn og krydderier. Møbler er dyre, men købmanden har råd til lidt ekstra. Når der kun bages en gang om måneden, skal der nogengange kræfter til at skære brødet ud. <p>Lammetærte fint dekoreret med en svane. Den er bagt i ovnen i købmandens bryggers.</p> <p>Der males malt til ølbrygning i bryggerset.</p> <p>Brød på række bagt i ovnen i bryggerset. Der bages ca. en gang om ugen.</p> <p>Forskellige krydderier hos købmanden. Det er bl.a. det som købmanden lever af at sælge, fordi de skal importeres, hvilket han kan gøre i et af sine mange skibe.</p> <p>Kager med mandel og rosin fremstillet i købmandens bryggers.</p>
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager