Til forsiden

Andet 

Her forefindes blandede billeder fra Sundkøbing, som ikke lige passer ind i de andre kategorier.

Bagsiden af købmandshuset, skrædderen og grovkøbmanden. Til efteråret slagtes de får, som der ikke skal avles på til næste år. Alt bruges. Kødet bliver spist, pelsen bliver spundet og skindet bliver garvet, eller også bruges det hele til at dejligt uldent underlag til at sidde på. Knoglerne kan bruges til benfløjter. Foto: Hannah Rasmussen, suder Foto: Hannah Rasmussen, suder <p>En tåget dag på centret. Vognen er en rekonstruktion af en vogn fundet ved fæstningsanlægget Boringholm ved Horsens. Originalen. der stammer fra slutningen af 1300-tallet, blev fundet under en udgravning i starten af 1900-tallet og er i dag udstillet på Nationalmuseet.</p>
<p>Foto: Hannah Rasmussen, Suder</p> Foto: Hannah Rasmussen, Suder Mursten til Sundkøbings kirke brændes i en mile. Der skal fyres grundigt op i to døgn. En naust er et andet ord for bådhus, og det er her skibene bliver opbevaret om vinteren, så de ikke fryser fast i havnen. Når tinsmeden eller hans lærlinge er i byen, kan man købe tinamuletter der beskytter f.eks. hovedpine, dårlige læger eller ubeslutsomhed. Andre amuletter øger ens jagtlykke eller mandsmod. Alle amuletterne har en god historie. Nyrerne fra slagtning af en gris. <p>Hunden er en broholmer, der er en gammel dansk race. I middelalderen brugt man ofte hunden til jagt.</p> <p>Hvis ikke man opfører sig ordentligt i Sundkøbing, kan man risikere at blive sat i gabestokken til spot og spe. Hvis man begår værre kriminalitet kan man ende i fængslet, som er trækassen i baggrunden. Det er dog ikke en straf i sig selv, men blot et sted at opbevare folk, indtil der kommer en domsmand, der kan udmåle straffen.</p> Prægning foregår ved at blødgøre læderet ved at gøre det fugtigt og derefter trykke et mønster med en tilspidset pind eller metalværktøj. Man kan også Foto: Inger og Guy Foto: Anni Schmidt Skrivekunst er vanskeligt og kan virkelig give én noget at gruble over. <p>Det nye hus på torvet, som er under opførsel.</p> <p>Bagsiden af havnen med det røde købmandshus, skrædderen og grovkøbmanden.</p> <p>Bierne leverer honning og voks, som kan bruges til vokslys.</p> <p>I klosterhaven findes urter, der kan hjælpe mod forskellige sygdomme, men mange af dem er meget giftige. Det er derfor kun klostersøstrene, som færdes i haven. De ved præcis, hvad der er godt mod hvad, og ikke mindst hvor meget!</p> <p>Rebslageren Ærlige Søren.</p> <p>Med en båndkniv høvles en egebjælke groft til.</p> <p>En tilrejsende tysk håndværker arbejder på et halvtag for rebslageren.</p> <p>Det store røde hus er købmandens eget hus, mens huset med trætag tilhører skrædderen. Grovkøbmanden bor helt ude på spidsen af nokken, og længst til venstre ses bagenden af købmandens bryggers.</p>

<p>Disse huse på nokken er også brugt som inspiration til et vægmaleri på en togstation i Hannover. Centret kommer vidt omkring!</p> <p>Hvis man skal have suppe, skal man først have en ske - og skeen den snitter man selv.</p> <p>Kig over vandet til kirkebyggeriet med byggehytten og klokkestablen.</p> <p>Middag i gæstgiveriet Den Gyldne Svane.</p> <p>En fornem dame iført sort kjole taler med en mere simpelt påklædt kvinde fra byen.</p> <p>Sundkøbing får nogle gange besøg af tilrejsende folk. Her er det den dygtige musiktrio Pøbel, der spiller på Nokken.</p> <p>Hvad mon der er sket her?</p> <p>Mads Okking har henover sæsonen 1404 bygget denne enorme teglovn, som der blev fyret op i første gang i efterårsferien 2014. Den skal bruges til at brænde både kalk og mursten og kan indeholder omkring 12 m^3. Bonderøven (Frank Erichsen) var i øvrigt forbi under opførslen for at  dele ud af sin viden, da han selv har opført en kalkovn på Kastanjegården.</p> <p>I efterårsferien bliver der slagtet får. Det kan være hårdt arbejde for dem, som står for slagtningen - men mest får-di, der er nogen, som synes, at det er mæææh-gtig morsomt at komme med lamme jokes om det de fåre-tager sig.</p> <p>Kirkebyggeriet skrider frem, men der er stadig lang vej igen.</p> <p>I købmandens bryggers bliver der lavet mad. De gode koner i køkkenet fortæller gerne om, hvad de kokkererer.</p>
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager