Til forsiden
Skip Navigation LinksGuldborgsund Gildet > Galleri > Dyr i Sundkøbing

Dyr i Sundkøbing 

Der er mange forskellige dyr i Sundkøbing. Alle har et formål og er vigtige for byen, derfor skal man vise dem respekt og ikke jage dem rundt, når man er på besøg.

Foto: Hannah Rasmussen, suder Gæssene er byens vagthund. De skræpper op, hvis der kommer fremmede, og de lader sig ikke så let skræmme. Og så kan man ikke spise dem af med et kødben, hvis man prøver at købe deres stilhed. Kattene i Sundkøbing hjælper med at holde musebestanden nede.
Foto: Hannah Rasmussen, Suder Foto: Hannah Rasmussen, Suder En gang i mellem er der tid til at ligge i solen og nye livet - selv for Sundkøbings katte.
Foto: Hannah Rasmussen, Suder Hønsene giver æg og kød.
Foto: Hannah Rasmussen, Suder Fårene giver uld, der skal bruges til klædedragterne. De giver også kød, og det er altid en begivenhed, når et får slagtes.
Foto: Hannah Rasmussen, Suder De bedste og stærkeste heste bruges af ridderne. Selvom de bruges som vagthunde, smager de nu alligevel godt, når de slagtes. I bistaderne i baggrunden bor der bier, der er med til at bestøve frugttræerne og så kan borgerne i Sundkøbing få honning. Foto: Hannah Rasmussen, Suder <p>Ridderhesten Raffe, der er en hurtig gange.</p> <p>Raffe er en af riddernes heste, der bliver brugt ved turneringerne på Sundkøbings rendebane.</p> <p>Sundkøbings grise kan gennemrode jorden på forbløffende kort tid. Til vinter skal de slagtes.</p>
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager