Til forsiden

Torvet 

På torvet handles der mange forskellige varer. De handlende lejer sig ind hos købmanden for at få et stade. Her kan du finde kurveflettere, spil og legetøj til børn, tasker i læder, knive, brød, god kraftig pølse, stofpunge og meget mere. Det er lækre varer, og af en langt højere standard end der normalt findes på konventionelle middelaldermarkeder. De fleste er så tæt på 100 % autentiske som man kan komme.

Foto: Hannah Rasmussen, suder Denne lille bod kan flyttes rundt, så den står bedst muligt ifht. kunder, vind og vejr. Når der ikke handles fremstilles der nye varer og sladres.
Foto: Anni Schmidt Torvet er stedet, hvor man mødes og sladderen går ofte lystigt.
Foto: Hannah Rasmussen, Suder Madmor vil gerne have to af et eller andet til købmandens bryggers.
Foto: Hannah Rasmussen, Suder Resterne kan gives til byens gæs, der også fungerer som vagthunde. De skræpper op, når der kommer fremmede og kan ikke spises af med et kødben.
Foto: Hannah Rasmussen, Suder Når vinteren står for døren, er det rart med et par nålebundne vanter i uld. Forskellige spil. Man må gerne prøve inden man køber dem, men pas på, for konerne på torvet har spillet dem mange gange. Disse bruges til at flette forskellige bånd, der f.eks. kan bruges som snører på klædedragter. Al begyndelse er svær, men så er det godt der er ældre og kompetente kræfter, der kan sætte én igang. Her sælges skonrogger, som en type brød eller bolle fra middelalderen. Gurli er måske ikke helt ung længere, men hun ved mangt om meget og lidt om alt. Hun er altid klar på en god historie eller et spil grisehaler.
Foto: Anni Schmidt <p>Forskellige typer middelaldermønter på en broderet pung.</p>
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager