Til forsiden

Begivenheder


Skip Navigation LinksGuldborgsund Gildet > Begivenheder

Workshop-weekend


Madlavning, systue og smedning

Workshop-weekend for Gildet's medlemmer, der strækker sig over weekenden d. 18.-19. november.

Tilmeldingsfristen er 14 dage inden workshoppen, og det skal ske ved at udfylde tilmeldingsskemaet og sende det til middelalderworkshop@gmail.com. Prisen for et kursus er 350 kr. Beløbet skal indbetales på Arbejdernes Landsbank kontonr. 5356-0243380 ved tilmelding. Det indbefatter forplejning m.m. Ved eventuelt frafald skal dette meddeles senest en uge før kursusstart. Ved for sen afmelding eller udeblivelse kan beløbet ikke refunderes.

 • Mad i middelalderen
  Vi laver mad over overdækkede bål i gården ved det hvide hus, samt i det store køkken. Vi laver både ”finere” retter, og mere jævn morgen-, middags- og aftensmad, der kan give inspiration til de måltider, vi laver på feltet.
 • Systue
  Her kan du få hjælp til at komme i gang med hørtøjet og begynde på at lave og tilpasse mønster til uldtøjet. Du kan forvente at klippe og komme i gang med at sy hvis du vælger at lave f.eks konehue, hovedlin, forklæde, skjorte og broger som er af hør eller strudhætte og hoser til mænd og kvinder. Medbring vasket hør i godkendt kvalitet. Vil du lave kofte, dublet, kjole eller anden ulden beklædning skal du regne med at få lavet mønster og få syet modellen op i lærred du selv medbringer. Køb ikke stof uden at få kvaliteten godkendt hos Cath. Du kan også arbejde videre med igangværende projekter. Hvis du går i gang med uldtøj der kræver en del tilpasning, skal du ikke forvente at kunne blive færdig i vinter, da vi endnu ikke ved, om underviserne også kan deltage i januar og februar. Hold i stedet øje med www.guldborgsundgildet.dk, hvor kurserne for januar og februar bliver annonceret.
  Undervisere: Dorte Kampp og Catharina Oksen.
 • Smedeværksted
  Lær basal smedekunst. Lav dine egne søm, dit eget tændstål, dine egne beslag eller måske dit eget knivsblad, og undersøg, om din indre smed er grov eller fin!

Dato: 18-11-2017
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager