Til forsiden

Begivenheder


Skip Navigation LinksGuldborgsund Gildet > Begivenheder

Åben workshop på feltet


Lær madlavning i husene og kom ombord på et af skibene

I weekenden d. 30.-31. maj er der åben workshop-weekend på feltet for medlemmer i dragt. Kurset foregår på feltet i åbningstiden iført dragter og der er intet deltagergebyr. Det endelige program vil komme senere.

Tilmelding skal ske til Michael Hansen (Michael Smed) på tlf. 24 61 52 37 eller på e-mail machansen@live.dk senest d. 15. maj. Husk at arrangere med Pia Bach, hvis du skal overnatte eller låne dragter på tlf. 54861934 eller mail pia@middelaldercentret.dk.

Lørdag aften er der foredrag ved Catharina Oksen om det nye hus på torvet.

Se mere om sæsonworkshop her. Der er også arrangeret åben workshop d. 26.-27. september.

Kurser der udbydes d. 30.-31. maj:

 • Middelaldermad – lørdag og søndag
  Lær at tænde op og lave mad på middelaldervis. Få tips om dagliglivet i middelalderen og ideer til formidling i et af husene. En workshop både for enkeltpersoner, men også for hele familien.
 • Tekstilworkshop – lørdag og søndag
  Lær at nålebinde varme vanter. Lær at sy rejsetaske, forklæde, hovedlin eller kyse under kyndig vejledning. NB materialer betales i nutidig mønt! Ved tilmelding gør venligst opmærksom på, hvad du ønsker lave.
 • Væverhuset - lørdag og søndag
  Vær med i væverhusets mange forskellige væveaktiviteter. Prøv at væve på skaftevæven eller opstadvæven. Brikvævning for begyndere eller lettere øvede. Hav gerne selv brikker med.
 • Tinsmedning - lørdag
  Lær at tænde op, smelte og smede tinsmykker og ikke mindst lær at formidle alle de gode historier, som knytter sig til hvert tinsmykke.
 • Havebrug i klosterhaven - lørdag
  Få viden om klosterhavens planter. Lægsøster Marianne fortæller alle de gode historier og giver råd om planternes anvendelse, således at deltagerne selv fremover kan arbejde i klosterhaven og formidle om planternes anvendelse.
 • Om bord på en båd i havnen med råsejlerlauget - lørdag
  Hyg jer om bord på et af skibene ved Nokken, mens I lærer at splejse, binde sømandsknob, lær om klargøring af skibe til sejllads mm. Desuden byder denne workshop på en introduktion til sømandslivet om bord på middelalderens skibe.
 • Middelalderhusholdning - søndag
  Dagens dont i et middelalderhus med almindelige daglige gøremål - her er opgaver at løse både for voksne og børn.

Dato: 30-05-2015
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager