Til forsiden

Begivenheder


Skip Navigation LinksGuldborgsund Gildet > Begivenheder

Åben workshop på feltet


Lær kampteknikker, pileflet eller tinsmedning

I weekenden d. 13.-14. september er der åben workshop-weekend på feltet for medlemmer i dragt. Man kan f.eks. lære at lave mad over åben ild, lære kampteknikker, eller flette ting i pil. Kurset foregår på feltet i åbningstiden iført dragter og der er intet deltagergebyr.

Tilmelding skal ske til Michael Hansen (Michael Smed) på tlf. 24 61 52 37 eller på e-mail machansen@live.dk senest d. 5. september. Husk at arrangere med Pia Bach, hvis du skal overnatte eller låne dragter på tlf. 54861934 eller mail pia@middelaldercentret.dk.

Se mere om sæsonworkshop her. Der er også arrangeret åben workshop d. 10.-11. maj.

Denne weekend er der også sejltur for Gildets medlemmer om søndagen.

Kurser der udbydes d. 13.-14. september:

 • Middelaldermad – lørdag og søndag
  Lær at tænde op og lave mad på middelaldervis. Få tips om dagliglivet i middelalderen og ideer til formidling i et af husene. En workshop både for enkeltpersoner, men også for hele familien..
 • Tekstilworkshop – lørdag og søndag
  Lær at nålebinde varme vanter. Lær at sy forklæde, hovedlin eller kyse under kyndig vejledning. NB materialer betales i nutidig mønt! Du skal selv medbringe de relevante materialer. Ved tilmelding gør venligst opmærksom på, hvad du ønsker lave.
 • Pileflet - lørdag og søndag
  Flet din egen middelalderkurv, mens du lærer om kurvemagerens ældgamle håndværk. Du skal regne med at det tage to dage at flette en kurv. Du skal betale for de materialer, du bruger. Tilmelding til dette kursus skal ske minimum 14 dage før, da pilen skal ligge i blød i to uger.
 • Tinsmedning - lørdag
  Lær at tænde op, smelte og smede tinsmykker og ikke mindst lær at formidle alle de gode historier, som knytter sig til hvert tinsmykke.
 • Middelalderhusholdning - lørdag
  Hvordan holder vi husene pæne og rene på middelaldervis? Lav en middelalderkost og en vifte af svanefjer til ildstedet. Få indblik i alle de forskellige huses indretning og muligheder.
 • Kampteknik - søndag
  Lær at slås på middelaldervis. Lær om sikkerhed, når du deltager i kampscener. Lær at formidle de gode historier, der knytter sig til Middelalderens brug af våben, samt få viden om teknik og fremstilling af diverse middelaldervåben.
 • Mad i ovn - søndag
  Delikatesser som frugttærter og kødpostejer bagt i middelalderovnen i farverhuset giver vi os god tid til at lave om søndagen.

Dato: 13-09-2014
Kopiering og brug af billeder og tekst fra siden kræver tilladelse fra Guldborgsund Gildet
Website lavet af: Nils Thorhus Holmager